Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

Activiteiten

ALV's en Rayondagen

Een keer per jaar (meestal in het voorjaar) wordt een Algemene LedenVergadering gehouden meestal in combinatie met een rayondag.

Daarnaast is het streven om twee keer per jaar in elk rayon een zaterdag- of zondagmiddag te organiseren in een publieke locatie (een buurthuis, kerkje, klein theater of dergelijke) waar optredens worden verzorgd door de leden zelf. Leden hebben gratis toegang tot deze rayondagen en van belangstellenden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Leden kunnen zich voor deze rayondagen opgeven om te spelen en afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen en de kwaliteit van het spel kan door de rayonleiding speeltijd worden toegewezen. Het programma van een rayondag gaat meestal uit van twee "blokken' van  ca. 60 minuten speeltijd met een pauze van 30 minuten. Aansluitend is er ruimte om met elkaar te babbelen onder het genot van een drankje. Daarna wordt een meestal een warme maaltijd gebruikt in de locatie zelf in de vorm van een buffet verzorgd door "Catering op een Thema". Hiervoor wordt een bijdrage in de kosten gevraagd. Of er wordt een afspraak gemaakt in een plaatselijk restaurant waar voor eigen rekening kan worden gegeten. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Aan het optreden op een rayondag zijn spelregels verbonden.

Huiskamerbijeenkomsten (HKB’s)

De HBK’s zijn avonden of middagen bij een van de leden thuis waar, in een informele setting, ieder lid welkom is om zijn of haar vaardigheden op de gitaar te etaleren (en waar feedback gegeven kan worden door de gastheer of gastvrouw). `De HKB’s zijn een ideale gelegenheid om stukken uit te proberen om te zien waar verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Fouten maken is het begin van foutloos spelen”.

De gastheer of gastvrouw wordt door de rayonleiding aangewezen en is vaak een (zeer) ervaren speler of een professioneel gitarist. De gastheer of gastvrouw kan de rayonleiding informeren over de vaardigheid van de speler om op een rayondag op te treden. Omgekeerd kan de rayonleiding informatie inwinnen of er voldoende kwaliteit in het spel zit om op een rayondag te worden toegelaten.

PG Ensemble

Bij voldoende deelnemers (10) wordt ieder jaar een “PG Ensemble” geformeerd dat een repertoire van meerstemmige stukken in studeert.

Het ensemble repeteert minimaal 5 keer per jaar onder leiding van een vaste muzikale leiding op een vaste locatie en tijd en geeft elk jaar één of twee uitvoeringen.

Deelname is open voor leden en niet leden en er zijn partijen voor elk spelniveau.

Ook andere instrumenten zoals bijvoorbeeld viool of fluit zijn welkom.

Aan de deelname zijn kosten verbonden. Informatie kan worden opgevraagd via het contactformulier o.v.v. PG Ensemble.

Evenementen

  • Workshops
  • Masterclasses
  • Concoursen
  • Gitaarfestivals (eigen of van derden)
  • Concerten

Deze evenementen staan open voor alle leden, belangstellenden en genodigden en hiervoor worden vooraf de voorwaarden voor deelname en de bijbehorende kosten in de uitnodigeng bekend gemaakt.

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Michiel
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid