Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2018-03-24 35ste Rayondag Ede

Ook deze keer was ‘de Meerpaal’ in Ede de locatie voor de rayondag gecombineerd met de Algemene Ledenvergadering, de tweede alweer onder leiding van het interim bestuur. De ALV werd door 24 leden bezocht en was kort, zakelijk en op tijd afgehandeld.

Rob Bertsch verzorgde een presentatie van de vernieuwde website met als belangrijkste vernieuwing het besloten gedeelte van de site, de “Ledenpagina”. Binnenkort volgt daarover een mededeling aan alle leden met uitleg en de procedure om een account aan te maken. 

Theo en Ron

Om 14:00 uur opent Theo de rayondag en heet iedereen van harte welkom. Het programma is weer behoorlijk ambitieus en zeer gevarieerd. Wegens familieomstandig heeft Diana Belfort helaas moeten afzeggen.

Het duo Canela (Nico Mentink gitaar en Theresa Garcia zang) opent met Niña baila la Zamba van Argentino Luna en Arcoiris chacarera van NicoM. Direct een lekker sfeertje.

Kars Elings met zijn interpretatie van Classical Gas van Mason Williams in een arrangement van Jon Bishop en daarna het bekende Penny Lane van John Lennon en Paul McCartney, in een arrangement van G. Anellino.

Gerrit van der Heijden speelt Valse nocturne van Alain Vérité. Goed gedaan man.

Pier Philpsen (oud leerling van Jacques de Miranda) kwam eens kennis maken met de vereniging en speelde Guajira criolla en Ballade de la Demoiselle Amoureuse van Leo Brouwer. Hij geeft daarmee een prima visite kaartje af.

                                                                 

David De Smedt met een kleine wijziging: Prelude 1 in plaats van Prelude 2 van Heitor Villa-Lobos. Hij heeft ‘m goed in de vingers.

Fred Lachman en Ronald Arlaud met 4 Leichte bis mittelschwere Satze für zwei Gitarren. Uit Op 120 van F. Carulli. Laat dat Leichte maar weg.

Duo Chimique (Hans van Niel en Anne Marie van den Braken) spelen Andante in Em van A. Vivaldi en vervolgens Ein Deutsche Weise, J. K. Mertz op twee Romantische gitaren; kopieën van een Luigi Legnani model (rond 1820 in Wenen door Georg Stauffer gebouwd). De replica’s zijn gebouwd door Martin de Witte uit Den Haag. Het achterblad en zijkanten van beide gitaren komen uit dezelfde oude contrabas (Esdoornhout).

Duo Chimique 1

Hans op een gitaar in normale stemming en Anne Marie op een terts-gitaar die een kleine terts hoger is gestemd.

Mart Mensink, Gerrit van der Heijden en Anna Oerlemans met Canção (Liedje) en Faz hoje um ano (Vorig jaar op deze dag) twee Braziliaanse volksliedjes en daarna El cachimbo (de pijp) een volksliedje uit Chili. Leuke stukjes om te horen.                                                                    

Na de pauze een try out van het PG Ensemble dat gaat deelnemen aan het Gitaarfestival in Enkhuizen op 17 juni. Ze speelden Tango para Máxima van J. Bartlema en Takiriri del Regreso, een traditional uit Bolivia in een arrangement van Jacques de Miranda. Heel goed na pas twee keer gerepeteerd te hebben.

PG ensemble 1

Trio Algoritmo (Arjen Boersma, Rob Malmberg en Nico Mentink) met All of me, Algoritmo (Some Rhythm) van Nico Mentink en Primavera (Lente). Met percussie door Theresa Garcia. De performance was zeer meeslepend en vooral de gezongen delen goed voor deelname aan “Holland’s got talent”’.

Janneke Oosterwijk met Étude nr. 1van Villa Lobos en Fantasia nr. 10 van Da Milano. De rust en degelijkheid kenmerken haar spel.

Bea Kromhout met twee flamenco’s; Buleria en Rumba. Begeleid door haar eigen voetenwerk. Je ziet haast de Spaanse dames dansen in hun rode en zwarte lange jurken.

Anna Oerlemans met Spanisch dance n° 12 van E. Granados. Prachtig stuk met veel passie en knap al die trillers. Op gitaar veel mooier dan op de piano waar het voor geschreven is. Bravo.

Hans van Niel, Erna Pronk en Maria van Dooren met Swing meets Baroque-Naughty-Fun for 3 van Dieter Kreidler Een beetje ondeugend stuk, heerlijk. Daarna Polca Paraguay van Jorge Cardoso. Geweldig!

.

Rob Bertsch en Geert Schenk met Blue Bossa van K. Dorham, Arr. M. Ludenhoff gevolgd door Swing House van Michael Langer en Rainer Falk. Lekker swingen. Daarna het bekende Asturias van. Albeniz in een arrangement van Kupinsky voor twee gitaren. Ook dan blijft het een moeilijk stuk, heeft zo wel meer diepgang.

Sander Essers, sinds kort Dorpsdichter van Renkum, begeleidt zich zelf op de gitaar bij twee gezongen eigen composities; “Dik” en “Lekkerbek”.

Daarna tijd om te “socializen” onder het genot van weer een heerlijke maaltijd verzorgd door Maut en Anthony de Miranda. Deze keer geïnspireerd op de (aangepaste) Filipijnse keuken. Iedere keer weer een verrassing maar altijd genieten.

Aan de maaltijd 3

 

Met dank aan:

  • Ron de Jong, tekst.
  • Rob Bertsch, foto’s.
  • Maut en Anthony, Catering op een Thema.
  • Alle uitvoerenden voor een geweldige muzikale dag.
  • Het publiek voor de enthousiaste reacties.

Download hier de PDF met foto's

                               

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Vraagteken
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid