Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2015-12-12 Workshop en Concours in Den Haag

Jubileum-evenement Pro Guitarra 20 jaar groot succes!!

Zo begon het…………..

En……het werd een succesvol en onvergetelijke middag in De Kruin, te Den Haag.

Een betere afsluiting van het 20 jarige bestaan van onze dierbare vereniging Pro Guitarra konden wij ons niet voorstellen.

Met gezamenlijke inzet, in het bijzonder van muzikale programmaleider Wilco van Wee en onze locale rayonleider Rob Bertsch en de deelnemers aan zowel de workshop als het concours en last but not least..alle bezoekers, een jubileum evenement om in te lijsten!

Op onze website is al een mooie filmimpressie te zien, dus is dit een fotoverslag een aanvulling op deze bewegende beelden.

Dan kunt u nog eens rustig genieten van wat zich op 12 december 2015 heeft afgespeeld.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, dus laat ik de beelden voor zich spreken.

Geniet maar! Pro Guitarra is alive and kicking!

Gastheer Rob Bertsch opende dit evenement

Ja er waren voor de workshop 2 verplichte nummers om in te studeren, en ja en elke deelnemer had de stukken in de vingers, en natuurlijk kan het beter, dus zorgde maestro Wilco voor de nodige aanwijzingen!  En dan konden gitaristen, jong en oud,…ja, ja, veel jeugdige deelnemers waren aanwezig. De gitaar heeft door hen echt een toekomst en door deze jongelui kan Pro Guitarra nog jaren van betekenis blijven!    

De workshop werd afgesloten met met een goede voordracht van de maestro met 2 getalenteerde gitaristen.

Vervolgens was er een pauze en kon men zich ontspannen, genieten wat belegde broodjes en heerlijk grabbelen in de bakken met CD’s en mappen met bladmuziek die door Anton Boers beschikbaar zijn gesteld. Ja, daar werd goed gebruik van gemaakt, wel met de aantekening “alleen voor eigen gebruik”.

 

Daarna was het tijd voor het concours!! Wow,.. wat een talent, wat een kwaliteit. De jury had de moeilijke taak om uit deze groep toch een aantal prijswinnaars te selecteren. Ze hebben zich uitstekend van hun taak gekweten en een ieder was tevreden met de uitkomsten!

Nu een overzicht van een aantal kandidaten:

Zowel toehoorders als jury genoten van de voordrachten! Was een genot om naar te luisteren en uiteraard voor de gitaristen zelf om ten gehore te brengen wat ze eerst in hun binnenkamer hebben ingestudeerd! En…bleek zeker de moeite waard en oogsten waardering van een ieder!

En dan de prijsuitreiking aan de uitblinkers. Ja, het was geen sinecure om uit alle goede voordrachten toch een paar te selecteren die net bovenuit kwamen qua spel, techniek, voordracht en beheersing. Een oorkonde en een extra prijs waren de beloningen die de winnaars als herinnering aan hun geleverde prestaties over hielden.

 

 

Voor elke winnaar waren wat bemoedigende woorden van de jury, zoals voor voor dit jonge talent!

 

 

Kortom bestuur en evenementenleiders konden met trots terugblikken op een geslaagd project en was een mooie en onvergetelijke afsluiting 2015, het jubileumjaar van Pro Guitarra.

PRO GUITARRA 20 JAAR!!

Zowaar een mijlpaal! Bereikt, mede dankzij de jaren steun van alle leden en sympathisanten! Namens het bestuur en rayonleiders, hartelijk dank!

Fred Lachman

 

Download hier de PDF met foto's

Bekijk hier het videoverslag https://www.youtube.com/watch?v=E-f_gB-KDmA

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Michiel
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid