Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2022-6-25 Fiësta ProGuitarra

Verslag Fiësta ProGuitarra 25 juni 2022

Tijdens de vruchtbare ALV waarin het bestuur en de leden het over alle punten eens waren, is ook de nieuwe naam gekozen voor de bijeenkomst die al sinds jaar en dag rayondag werd genoemd. Roel van Riel kwam met het voorstel ‘Fiësta ProGuitarra’ dat onmiddellijk werd geaccepteerd. Dus: exit rayondag!

Foto-1.jpg

Het Fiësta ProGuitarra gedeelte van de dag begon na de opening door voorzitter Hans van Niel met een optreden van Jeanet Bok die drie leuke werkjes van Astor Piazzolla speelde. Als tweede speelde Kars Elings twee bewerkingen van populaire stukken The shadow of your smile van Mandel en Goodbey Chester van Huttlinger gevolgd door Michiel van Everdingen met twee aria’s van Francis Kleynjans. Roel van Riel speelde twee Zuid-Amerikaanse stukken van Sardinha en Morel en Hans Brinker liet stukken van Maria Linnemann en Roland Dyens horen. Ludwig Rondon sloot het gedeelte voor de pauze af met een Milonga van Cacho Tirao en Carinhoso bewerkt door Roland Dyens.

Al vanaf het begin van de middag was de sfeer bijzonder goed. Iedereen was blij elkaar weer te kunnen ontmoeten zonder beperkingen.

Foto-2.jpg

Na de pauze gaf Anna Oerlemans een korte presentatie over wat ze zoal belangrijk vindt om in haar lessen te behandelen. Daarna speelde ze Nocturne van Slavko Fumic en een Frans chanson bewerkt door Roland Dyens.

Het eerste duo van de dag, Cisca Hogendoorn en Erna Pronk, speelde Deel 1 en 3 uit Drie polonaises concertante, opus 137 van Mauro Giuliani waarna Erna verderging met stukken van Baden Powel en Augustin Barrios.

Foto-3.jpg

Duo 2, Hans van Niel en Anne Marie van den Braken, speelde Agua y Vinho van Gismomti en Fool om the Hill van the Beatles bewerkt door Leo Brouwer.

Het programma werd afgesloten met drie liedjes gespeeld en gezongen door Sander Essers.

Daarna konden we als vanouds aanschuiven aan een heerlijke Marokkaanse maaltijd, bereid door Maut en Anthony van ‘koken op een thema’.

Foto-4.jpg

Fotografie: Rob Krans

 

 

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Michiel
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid