Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2007-11-04 HKB bij Fred Lachman

2007-11-04 Verslag HKB bij FredLachman in Capelle a/d IJssel.

Datum: 4 november 2007
Van: 14.00 - 20.00 uur
Aantal bezoekers: 18, waarvan 6 niet-leden.
Locatie: Sibeliusweg 142, ten huize van Fred en Edith Lachman

Het was in één woord: geslaagd als het gaat om de sfeer, de muzikaliteit.
Het aantal voor zo’n huiskamer bijeenkomst was goed, hadden nog wat meer mensen bij gekund.

Een zeer gevarieed programma:

  • Gitaar
  • Blokfluit
  • Harp
  • Zang
  • Tamboerijn
  • Ukulele

Fred  begon deze twee rayonbijeenkomst van 2007 met de mededeling dat hij als interim rayonleider dit voor het laatst doet. Als niemand van het rayon de leiding wil overnemen, zal dit rayon maar moeten stoppen.  Hopelijk komt het niet zover. Na afloop bood Lies Nahar aan om de volgende keer te willen organiseren. Herman Hagens heeft met zijn dochter gesproken en we kunnen wellicht haar atelier ook gebruiken. Zij is beeldende kunstenares. Haar atelier is aan de Houtlaan in Rotterdam.

Fred en Ronald Arlaud openden het muziekprogramma en daarna volgde Lies Nahar op de blokfluit. Rignald Kastaneer speelde weer een aantal geweldige arrangementen, door hem getransponeerd naar D. Marijke Luiks speelse ook haar partij mee, toen kwamen de pupillen van Waldie Ong Alok, eerst zoon van Herman en daarna Sebastiaan, allebei talentvolle jongens, waarmee de nieuwe generatie van Pro Guitarra zich aandient. Daarna gingen Albert Hodge, Ephraim Reiph aan de slag, Rignald voegde zich erbij en wij hadden een Antilliaans trio. Leuke variaties. Toen werd het de hoogste tijd dat Herbert de Windt de vele snaren van zijn harp ging strelen. En ja hoor de sprankelende klanken waren goed hoorbaar, en... Uiteraard voegden de andere Antilliaanse muziekanten Rignald, Efraim en Albert zich bij hem en... Wij hadden meet een kwartet.

Verrassend optreden van Eugene Ringeling die anders nooit wat laat horen, en nu een ieder verraste met zijn performance. Maar... de grootste verrassing was toch Hermans Hagens die een aantal leuke nummers van The Platters vertolkte en een ieder meesleepte in zijn zang.

Na de heerlijk maaltijd, waarbij werd  genoten van “Mathilda” va n Harry Belafonte op de DVD, gingen we verder met het tweede gedeelte. Dit gedeelte openden Fred en Ronald weer en toen gingen we al  jammend en soms speelde iemand weer wat verder zingend en spelend. Waldi Ong Alok speelde nog samen met zijn vrouw Lynette een paar leuke nummers. En als slot nam Herman weer het muzikale woord met een paar Surinaamse liederen. Zo werd deze gezellige en geslaagde muziek middag afgesloten. Er bleef wat eten over, dus kon haast een ieder nog een doggy-bag meenemen.  Edith had zich als een voortreffelijke gastvrouw betoond met wat ondersteuning van dochter Mirjam.

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Michiel
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid