Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2005-01-15 Verslag Zoetermeer

Zoetermeer ging er voor in 'De Veur'...

- Van onze verslaggever -

Zon, professionaliteit en plezier. Plezier in samenkomen, in musiceren en organiseren. Uw verslaggever heeft mogen ervaren dat Pro Guitarra daar kennelijk patent op heeft. Hetgeen niet alleen geldt voor Pro Guitarra landelijk, maar ook voor de rayons van die hard aan de weg timmerende vitale muziekvereniging uit Zoetermeer. Schrijver dezes heeft dit wederom - overigens met zeer veel genoegen - mogen ondergaan op die met zeer fraai weer omgeven middag van de 16de maart jongstleden. Het was inmiddels voor de derde keer in hun nog jonge bestaan, dat de leden van het Zoetermeerse rayon bijeen kwamen in zaal De Veur. En ondanks de 'concurrentie' van de Arubaanse Dag, was er ook dit maal weer een respectabel aantal leden gekomen. Nu waren het zo'n dikke dertig muziekliefhebbers die door het organiserende drietal Soeris Sietaram, Hans Lachman en John Timmerman met koffie en cake konden worden verwelkomd.

Eerstgenoemde had trouwens bij deze gelegenheid voor het eerst van laatstgenoemde diens ceremoni?le rol overgenomen. En hij vervulde die rol waarlijk met veel verve en vaardigheid! Met een aanstekelijk werkend enthousiasme kondigde Soeris de musicerende leden aan. En dat was - het spreekt bijna vanzelf - ook dit keer weer een aankondiging van puur muzikaal genot! Frank McDonald en Hans Heijmerink - Duo Machu Kuna - beten het spits af met fraaie Latijns-Amerikaanse muziek. Hans bespeelde daarbij niet alleen de gitaar, maar ook de quena, een zogenoemde Andesfluit. Daarna was het de beurt aan de bekende sympathieke gitaarprof Waldi Ong Alok en zijn leerling Florian Kluck met fraai vertolkte, ingetogen klassieke gitaarmuziek. Hans Cauberg, ook een leerling van Waldi, nam daarna de plaats in van Florian om tezamen met Waldi, maar daarna ook solo, enkele fris klinkende 'moderne' nummers op akoestische en elektrische gitaar ten gehore te brengen.

De aanwezigen werden deze middag muzikaal behoorlijk verwend. Uw verslaggever kwam in ieder geval oren te kort! Met het risico een aantal mensen te hebben vergeten, volgt hier een beschrijving van wat er verder nog aan muzikale traktaties werd voorgeschoteld: Marian Badoux, de eerste vrouwelijke noot in het musicerende gezelschap, die een aantal erg mooie composities voor klassieke gitaar vertolkte, wederom Waldi die als solist een staaltje klassieke gitaarmuziek van het hoogste niveau liet horen, zijn broer Frank die aanschoof aan bij het (gelegenheids)kwartet 'Met z'n Veuren', met broer Waldi, Frank McDonald en Lidwina Booi, die bij de vorige Zoetermeerse bijeenkomst al bewezen had te beschikken over een dijk van een stem, die ze kundig zelf op gitaar begeleidde.

Samenvattend, het was weer ten volle genieten in het Zoetermeerse. En niet alleen muzikaal, maar ook culinair. Ook dit keer had de organisatie voorzien in een overvloedige warme maaltijd, chinees-indisch dit keer, begeleid door een lekker drankje, allemaal kundig en charmant uitgeserveerd door Henri?tte, Els en Liesbeth, de echtgenotes van respectievelijk Hans, Soeris en John.

Uw verslaggever ziet nu al uit naar de volgende bijeenkomst. De uitnodiging hiervoor ziet hij vanzelfsprekend graag tegemoet ...

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Michiel
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid