Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2011-08-28 Nieuwe cd Flower to the People

ZOETERMEER - De fans hebben er even op moeten wachten, maar met de nieuwste cd Will it go Round van de Zoetermeerse band Flower to the People heeft hun voorlaatste album Omhels Mij een fraaie en verrassende opvolger gekregen. Het nieuwe album is door publiek en pers enthousiast ontvangen. FttP’s frontman Frank Ong-Alok en leadsinger en echtgenote Fleur zijn dan ook bijzonder trots op hun onlangs in de Boerderij gepresenteerde ‘lofzang aan de liefde en vrijheid’.

“Puur en akoestisch en een nieuwe stap in onze muzikale ontwikkeling”, aldus Frank. Dat er tussen het uitkomen van dit laatste en het voorgaande album een productietijd van drie jaar zit, vindt hij geen probleem. “Ik vind het zelf niet lang. Als je niets te melden hebt, moet je niets melden. Wanneer het komt, komt het. Opnemen kost gewoon veel tijd en die tijd moet je nemen.”
De muziek en teksten op het alweer vierde album van FttP zijn allemaal van de hand van Frank, uitgezonderd het intieme Bob Dylan-nummer Make you feel my Love – hiermee brak de Engelse zangeres Adele in 2008 in Nederland door – en My World, hit van de Bee Gees uit de jaren zeventig. Twee covers dus, die op een smaakvolle en vooral bijzondere manier door de sympathieke zanger/gitarist/componist Ong-Alok zijn gearrangeerd. Acoustic world fusion noemt Frank de muziek op Will it go round. Een mengeling van Latijns-Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse en klassieke muziekstijlen. Dat de musici van Flower to the People al deze stijlen beheersen, bewijzen de vakkundig en met passie uitgevoerde 11 nummers en de 2 bonustracks op het nieuwe album. “Met deze cd wilde ik de muziek dicht bij mezelf houden, meer bij mijn roots en de muziek die ik als kind thuis hoorde. Vandaar die mix van exotische stijlen en vandaar ook dat er een door mij gecomponeerd Surinaams liedje op staat: Yu na mi Mati, wat ‘Je bent mijn vriend’ betekent.” Behalve door de vaste line-up van de band, Orlando Milan (bas), Wytze van der Zweep (percussie) en Joep van Rhijn (trompet), is aan Will it go Round door een gevarieerd gezelschap uitmuntende gastmusici een bijdrage geleverd.
De bekendste hiervan is zon-?

der twijfel de Surinaams/?Nederlandse zanger Oscar Harris, die samen met Fleur de zangpartij verzorgt op de geëngageerde bonustracks Faith Hope and Love en Shalom Salam. Uw verslaggever heeft deze en de andere elf nummers van de nieuwste cd van Frank en Fleur in extenso mogen beluisteren en hij kan u met overtuiging melden dat hij zeer onder de indruk is!

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Michiel
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid