Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

 • Gitaarvereniging Pro Guitarra

  Het laagdrempelig podium voor iedereen die van zich wil laten horen.
 • Voor solisten, duo's, trio's kwartetten enz.

  Voor liefhebbers van gitaarmuziek uit alle windstreken en van klassiek tot hedendaags.
 • Ontmoetingsplaats voor gitaarvrienden

  Ontmoet gelijkgestemden en speel op de landelijke bijeenkomsten en rayondagen.
 • Altijd bij jou in de buurt

  Speel op een intiem concert bij jou in de buurt bij een van de leden in de huiskamer.
 • Landelijke vereniging.

  Voor de liefhebber van akoestische gitaarmuziek.
 • Pro Guitarra Ensemble.

  Speel mee in het Pro Guitarra Ensemble.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Over Pro Guitarra

 

Pro Guitarra is een gitaarvereniging opgericht in 1995 door een groep enthousiaste gitaristen met als doel: 

"het bevorderen van het (akoestische) gitaarspel in al haar vormen, stijlen en spelniveaus en het bieden van een podium voor allen die van zich willen laten horen".

Inmiddels is Pro Guitarra uitgegroeid tot een landelijke laagdrempelig podium om gitaarmuziek te spelen of te beluisteren. De bedoeling is om ervaring op te doen met spelen voor “publiek”, het bevorderen van onderlinge contacten en het uitwisselen van ervaringen en wetenswaardigheden.

 

Wat doet Pro Guitarra

 

Pro Guitarra organiseert de volgende activiteiten:

 • Jaarlijks een Landelijke ledenbijeenkomst met muziekprogramma door en voor de leden aansluitend op de Algemene Leden Vergadering.
 • In elk rayon twee keer per jaar een muziekmiddag verzorgd door en voor leden.
 • Per rayon meerdere Huiskamerbijeenkomsten per jaar.
 • Jaarlijks een PG Ensemble (bij voldoende belangstelling) met twee of meer uitvoeringen.
 • Ad Hoc masterclasses, workshops, concoursen, concerten of gitaarfestivals. 

 

 

Pro Guitarra Community

  

Alleen voor de leden van Pro Guitarra is er een besloten gedeelte van de website waar je lid kan worden van de Pro Guitarra Community. Daar kun je je eigen profiel aanmaken en heb je de mogelijkheid is om nader kennis te maken met andere Pro Guitarra leden. Je kunt er onderling gegevens uit wisselen of vragen te stellen. Handig als je bijvoorbeeld een bepaald arrangement zoekt voor 4 gitaren of als je een partner zoekt om mee samen te spelen e.d..

 

 

 

 

 

 

2011-04-09 Rayondag Ede

Rayondag Pro Guitarra Rayon Ede 9 april 2011

Zaterdagmiddag 9 april 2011 zal voor denk ik wel alle deelnemers aan de Edese Rayondag in herinnering blijven als een van die gezellige, informele en spontane muziek bijeenkomsten zoals we dat inmiddels gewend zijn in Ede. Ook deze keer was er weer een goede opkomst in onze mooie accommodatie in het vernieuwde ‘t Laag in Bennekom. Na de opening en mededelingen door onze nog immer enthousiaste rayonleider volgde er een vol muziekprogramma.

We noemen maar weer een aantal namen zonder volledig te zijn: Als eerste hoorden wij het gelegenheidsduo Maria van Dooren en Jacques de Miranda met enige Venezolaanse walsen. Verder het trio Jacques de Miranda, Anthony en Maut (gitaar basgitaar, sopraansax) met twee stukken. Het is verder  een hele lijst, maar kijkt u vooral even naar de foto’s!
We vermelden verder wel de namen en enkele highlights. Improvisaties over een bekend liedje, twee flamencostukken door Henk Brouwer, en twee stukken door Rob Krans en ook door Arjen Boersma.

Na de Pauze waarin wij onder meer bladmuziek konden uitwisselen of verkopen kwam Anna Oerlemans met de Sonate L’infidèle van Weiss. Voorts Jeanet en Beatrix met een lied van  Dowland,  Jeanet en Mart met een stuk van Castelnuovo-Tedesco, en daarna ons kwartet en voorts Tjipke Feenstra en zijn kleinzoon of beter gezegd andersom. Een echt jong talent. Voorts noemen wij nog El Bouw met een drietal fraaie stukken van Legnani en Mart Mensink met El Marabino. Daarna was het de beurt aan onze gasten: Het Duo Machucuna (Frank MacDonald en Hans Heijmerink).

En zo ging het ook door met diverse optredens na de maaltijd, als altijd verzorgd door Maut en Anthony (ditmaal een zeer complete Turkse stijl maaltijd, waarvoor veel waardering was). Al met al een geslaagde middag, geheel in de traditie van Rayon Ede.
N.N.

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:secretarisPG@gmail.com

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit:

BestuurPGTheoklein Theo Franken,

Voorzitter

Vraagteken Vacant,

Secretaris en Penningmeester

BestuurPGRobklein Rob Bertsch,

Bestuurslid