Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2015-10-10 HKB bij Jacques de Miranda

Bijzondere HKB bij Jacques de Miranda.

Het animo om 10 oktober jl. bij Jacques de Miranda te komen spelen op de HKB was dermate groot dat Jacques besloot om uit te wijken naar de gemeenschapsruimte van de Willem Marisflat waar hij woont. Daar was genoeg ruimte voor alle 23 muzikanten, toehoorders en gitaarkoffers. Het werd een zeer geanimeerde avond waarbij zijn vriendin, zusters en nichtje ons trakteerden op een zeer smakelijk Surinaams pasteitje. Ook zorgden zij voor koffie en thee met cake en daarna lekkere hapjes en drankjes.

Jacques de Miranda

Het werd een avond met optredens "tussen de schuifdeuren" en een zeer gevarieerd aanbod. Jacques opende het programma met twee Venezolaanse stukken van Montes en Lauro. Vervolgens werden we door een trio bestaande uit Arjen Boersma, Nico Mentink en Rob Malmberg meegenomen naar Bolivia en Peru. Rob Krans bracht ons weer terug naar de "oude wereld" met een Prelude in d klein van J.S. Bach en El Bouw speelde o.a. een stuk van Baden Powell.

Na de pauze begeleidde Jacques als verrassing de Jazz zangeres Ineke Ton (die ook in zijn flat woont) met de stukken "Don’t it make my brown eyes blue en All of me. Anna Oerlemans nam ons daarna weer een stukje terug in de tijd mee met "gitaar solo" gedeeltes uit het concert voor koor en gitaar van Castelnuovo Tedesco.

Tweede verrassing was het optreden van Jacques met de Wageningse dwarsfluitist Leo van Dorp die samen enkele Antilliaanse ritmes vertolkten. Daarna was het weer Jacques die dit keer Maria van Dooren begeleidde bij Braziliaanse Choros.

Janet Bok slingerde ons weer terug in de tijd met een prelude in D gr. van J.S. Bach en Ron de Jong speelde twee deeltjes uit de Partite no. 1 van Bach’s tijdgenoot G.A. Brescianello. Ludwig Rondón trakteerde ons op een eigen bewerking voor gitaar van Odeon van D. Reis en Mart Mensink speelde nog een solo en hij beloofde ons het de volgende keer helemaal af te maken.. Nico Mentink speelde tenslotte nog een eigen compositie .

Een heel geslaagde avond met veel prachtige en aangename luistermuziek muziek maar ook tijd voor een praatje en een lach.

Een volgende keer weer allemaal welkom zei Jacques tot besluit en we zullen hem daaraan houden!!

Ron de Jong.

 

 

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Theo Franken 

 

Theo Franken

Voorzitter

 

Hans van Niel 

Hans van Niel

Secretaris

 

Vraagteken

Vacant

Penningmeester

 

Rob Bertsch 

Rob Bertsch

Bestuurslid