Logo Pro Guitarra 2018 klein Gitaarvereniging

Pro Guitarra

2018-03-04 HKB bij Karin Koomen

Logo Pro Guitarra 2018

HKB op 4 maart 2018 bij Karin Koomen in Hauwert

Zondag 4 maart was er een HKB bij Karin Koomen in het Westfriese Hauwert. Hauwert is een lintdorp tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Rond half drie werden de gasten verwelkomd met koffie/thee en gebak. Naast de muzikanten uit Hauwert en omgeving, waren er ook vijf PG leden uit het hele land gekomen, wat het hele gezelschap op twaalf mensen bracht.

Een gouden regel bij de HKB’s is dat de gastheer-/vrouw zelf start met een optreden.

De aftrap was deze keer voor het gitaarkwartet Coles Tibio, waar de gastvrouw zelf deel van uitmaakt. Coles Tibio ging voortvarend van start, maar helaas nam de nervositeit al snel de overhand wat het gitaarspel niet ten goede kwam. Gesterkt door de opbouwende feedback van het publiek beloofden zij later op de middag nog een poging te wagen. 

Kwartet Coles Tibio

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende optreden was van Anne Marie van den Braken. Zij verraste ons met Un Dia de Noviembre (L. Brouwer), Etude no.2 (Carlos Alberto P. Fonseca) en Agua e Vinho (Egberto Gismonti).

 

Anne Marie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens speelde Ron de Jong twee stukken uit het hoofd van Erik Satie, Gnossienne n°1 en Gymnopedie n° 1.

 

Ron

 

 

 

 

 

 

Ciska Hogendoorn verwende onze oren met Prelude in D (J. S. Bach) en Manhã de Carnaval (Luiz Bonfá).

 

Ciska

Maria van Dooren en Theo Franken speelden een selectie van hun cd ‘AMUSES’. Ook dat smaakte weer uitstekend met Drewrie’s Accordes (Anoniem), Allemande (J.P. Rameau), Divertissement opus 38 (F.Sor), Alfonsina y el mar, oorspronkelijk van A. Ramirez, maar bewerkt door duo Guitarrazzo zelf. Met Tutu Maramba en Cubana (L. Williams) sloten zij hun optreden af. 

Theo en Maria

 

Nu de zenuwen minder waren besloten Hans Dekker, Marian Torenbeek, Conny van Gaans en Karin Koomen van Coles Tibio nog eens het Hauwertse podium te betreden. Zij speelden El Cachimbo, een Chileense volksmelodie en de tango El Choclo (A. Villoldo). Deze keer klonk het stukken beter dan bij de aanvang.

In plaats van een bloemetje, was er voor alle podiumgasten een kom erwtensoep als toetje. Zo kwam er aan deze geslaagde muzikale middag een einde en aanvaarde iedereen weer de teugreis. Hartelijk dank voor de afwisselende `gitaristische` bijdrage van eenieder.

Download hier de PDF.

 

Administratie

Logo Pro Guitarra 2018 klein

 Pro Guitarra

  Secretariaat en informatie:info@proguitarra.nl

 

KvK nummer 40413470

Het bestuur

Hans van Niel
Anna Oerlemans
Anna Oerlemans
Secretaris
 
Anne Marie van den Braken
Anne Marie vd Braken
Penningmeester
 
Geert Schenk
Geert Schenk
Algemeen bestuurslid
 
Vraagteken
Michiel van Everdingen
Algemeen bestuurslid