Activiteiten

Pro Guitarra is muziekvereniging met actieve leden. De leden houden door hun actieve bijdrage de vereniging levend.

Een overzicht van de meest voorkomende activiteiten:

Landelijke activiteiten

Minstens 1 keer per jaar is er een 'reünie' voor alle leden en sympathisanten. Dit belangrijke evenement, is gekoppeld aan het houden van de Algemene Leden Vergadering (ALV). Na de ALV volgt een muziekprogramma. Het eerste deel hiervan bestaat uit optredens van musici (leden en niet-leden) die hun instrument en spel goed beheersen. Daaronder bevinden zich vaak getalenteerde afgestudeerden van het conservatorium of zij die dit bijna zijn. Hierna volgt een bij de bezoekers van dit evenement inmiddels traditioneel en beroemd geworden culinaire pauze, waarna het tijd is voor het tweede muzikaal gedeelte, het zogenoemde 'open podium'. Dit is een programmaonderdeel waarmee de reünie wordt afgesloten en waar iedereen die wil optreden mag optreden. Indien extra kosten worden gemaakt om deze jaarlijkse bijeenkomst meer kleur te geven, kan voor de toegang een kleine bijdrage aan de leden. Niet-leden, betalen een hogere entreeprijs. Per keer wordt deze landelijke bijeenkomst via een mailing bekendgemaakt en op onze website geplaatst. Voor deelname moet u zich aanmelden zodat de organisatie vooraf weet met welk aantal bezoekers zij rekening moet houden. In de uitnodiging staan alle details van het programma en de entreeprijs.

Wilt u op de hoogte blijven, meldt u zich dan aan als belangstellende Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meteen als lid. Zie http://www.proguitarra.nl/index.php/lidmaatschap

Activiteiten in de rayons

Gemiddeld twee keer per jaar organiseren de rayons hun rayonbijeenkomsten. Bij deze gelegenheid staat, behoudens enkele mededelingen, musiceren centraal.
Er worden ook workshops en masterclasses gehouden.

Daarnaast worden in de regio’s door de rayonleiding ook zogenaamde huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Mooie aanvulling op de rayondagen om elkaar zo vaker te ontmoeten, weliswaar op beperkte schaal, maar zeker de moeite waard.

Deze bijeenkomsten leveren verrassende kennismakingen op, daarom hopen wij u ook bij een van deze gelegenheden te ontmoeten.

Nieuwsberichten, verslagen van bijeenkomsten etc..

Voorheen gaf de vereniging een papieren nieuwsbrief uit. De laatste jaren is hiervan afgestapt en is onze website het belangrijkste medium voor alle informatie die wordt gedeeld.

De leden en belangstellenden willen wij zo goed en snel op de hoogte houden van de activiteiten van de vereniging en relevante actualiteiten. Deze berichten staan op onze home-pagina. (http://www.proguitarra.nl/). U leest hier de aankondigingen van komende evenementen, fotoverslagen en films van bijeenkomsten die zijn geweest.

Daarnaast stimuleert de vereniging contacten tussen gitaristen en andere musici door hun weblinks of contactgegevens op hun verzoek te delen.
Zie http://www.proguitarra.nl/index.php/overige

Commerciële advertenties en berichten worden vanwege de non-profit karakter en doelstelling van de vereniging, niet opgenomen.