2012-04-18 Uitnodiging voor de workshop te Ede (performer D.Coumou)

Dingeman Coumou, veelzijdig gitarist, luitist en componist, studeerde luit en klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium.

 

Hij volgde masterclasses gitaar(David Russel, Pepe Romero) van de Stichting Concertpromotie Nederland en nam postconservatoriaal les bij o.a. Pavel Streidl. Hij treedt op als solist en/of begeleider en speelde op diverse podia in binnen- en buitenland, met diverse musici (o.a. Julian Coco).
Zijn eerste opname(luit en klassiek gitaar)kwam in 1980 uit. Enkele cd's volgden. Naast de klassieke genre maakte hij ook studie van flamenco en fingerstyle Jazz.
Tevens is hij als docent klassiek gitaar, luit en voorbereidende vakopleiding reeds jaren verbonden aan de Streekmuziekschool in Alphen aan den Rijn. Zie ook website http://www.coumou.nl.


Het Recuerdos de la Alhambra van Francisco Tarrega is één van de meest bekende stukken uit de romantische gitaar literatuur. Kenmerk is de solistische speelwijze waarin een mandolineachtige melodie klinkt die tegelijkertijd door een er onder liggend arpeggio wordt begeleid. Velen willen dit stuk graag leren spelen maar denken dat de tremolo techniek alleen voor de allerbeste virtuozen is weggelegd. In deze workshop wordt aan de hand van een serie oefeningen uitgelegd hoe de gitarist zich deze techniek eigen kan maken en onderhouden. De praktische toepassing van deze techniek beoefenen we op een tremolo arrangement van Romance anoniem en de authentieke versie van het Recuerdos de la Alhambra zoals Tarrega die in eerste instantie componeerde voor een leerling.

Ter voorbereiding van deze workshop kunnen deelnemers de volgende manuscripten downloaden:

Tremolo techniek. Een beknopte instructie. Dingeman Coumou.

Romance anoniem in tremolo. Anoniem / Arrangement Dingeman Coumou.

Recuerdos de la Alhambra. Francisco Tarrega.

El Ultimo Trémolo. Una Limosnita por Amor de Dios. Augustin Barrios. (Gitarist: Dingeman Coumou.)

N.B. Het Recuerdos de la Alhambra is de meest bekende tremolo compositie voor gitaar. El Ultimo Trémolo van Agustin Barrios is wellicht de meest magistrale compostie in dit genre. Ook deze compositie kan des gewenst deel uitmaken van de te behandelen stof van deze workshop.

Locatie workshop: gebouw Collage, Hogeweg 23, 6721VD Bennekom. Zaal open vanaf 13.00 uur
Entreeprijs voor de workshop = € 10,00
Deelnemers naast de gitaar ook muziekstandaard meenemen.

Aanmelden voor de workshop  kan bij de volgende personen:
W. Lachman , F.MacDonald.

--
Dingeman Coumou,
gitarist, luitist & componist,
website: www.coumou.nl