Uitnodiging workshop 14 april

Geachte muziekvrienden(innen),

Eerder hebben wij u een opgave verstrekt van de te houden evenementen van Pro Guitarra in 2012. In verband met omstandigheden zijn er twee data veranderd. 
Hierna volgt een overzicht van alle evenementen met data en plaats; Workshop Alphen aan den Rijn was 21 april wordt nu 14 april( Bert Maas)//Algemene ledenvergadering,reünie te Alphen aan den Rijn was 26 mei wordt nu 19 mei// Workshop Leiden blijft 29 september ( Wilco van Wee)// Gitaarconcours Leiden blijft 29 september//Workshop Ede  blijft 27 oktober ( Dingeman Coumou)

Voor elke evenement ontvangt u een gedetailleerde uitnodiging.
Hierbij nodigen wij u  uit voor de workshop van 14 april 2012   te houden op het volgende adres
Adres;  De Oude Wereld 52 , 2408 JV  Alphen aan den Rijn Tel;0172-424825
Op de betreffende dag  zijn wij bereikbaar via telefoon 06-22904756

 Van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur(inclusief pauze) 

  

Bert Maas (Performer)

Bert Maas kreeg zijn eerste muziek- en gitaarlessen van zijn vader en van de befaamde Pieter van der Staak (zaliger nagedachtenis). Na het winnen van

een landelijk concours voor studenten, heeft hij de conservatoriumstudie gitaar (Den Haag) aangevangen en het einddiploma solospel behaald na jaren studie bij Antonio Pereira-Arias.
Daarna heeft hij lessen ontvangen van o.a. Julian Bream. Hij heeft plaats-genomen in het bestuur van de landelijke gitaristenorganisatie EGTA.
Met Harry Sacksioni heeft hij een intensieve samenwerking gehad voor het publiceren van zijn bladmuziek. Thans  is hij reeds vele jaren als gitaar¬docent verbonden aan de muziekscholen te Leiden en Nijmegen.

Een beknopte omschrijving van de workshop(gitaarstukken, Classical  en Wistful)

Het vroeger (rond 1970} zo enorm populaire gitaarstuk Classical Gas van coryfee Mason Williams is nog net zo aantrekkelijk om in te studeren als toen. De bladmuziek-uitgaven zijn in langere en kortere en in vereenvoudigde versies te vinden, De 12 maten rust kunnen gewoon vervallen, dat is een orkest-tussenstukje in een andere toonsoort. Het kan ook op de gitaar meegenomen worden. De ritmische kracht en de meeslepende werking moeten door de interpretatie worden bereikt.
Als ,,olie op de golven'' Wistful van Maria Linnemann. Ook veel te doen aan de interpretatie. Bert Maas zal in de workshop daaraan gedegen werken, uiteraard ook aan de betrouwbare onderliggende techniek. Veel plezier bij het instuderen.
NB; blad nummer 3 is in feite blad nummer 2 van Classical Gas

Download Wistful
Download Classical Gas1
Download Classical Gas2
Download Routebeschrijving

Entreeprijs  = € 10,00
Deelnemers dienen gitaar en muziekstandaard mee te nemen.

AANMELDEN BIJ: F.MACDONALD (telefoon 071-5211865,e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)